River Valley Bandit Run är ett event arrangerat av ett ”Bandit team” inom Trans AM Club of Sweden och arrangeras alltid i vackra Älvdalen i anslutning till Musik- och motorveckan där även Wheels cruising och bilutställning arrangeras. Själva eventet River Valley Bandit Run genomförs fredag v32 och även om det är ett heldagsevent blir träffen för de flesta en aktivitet som sträcker sig över hela helgen eftersom Älvdalens Musik- och Motorfestival pågår samtidigt.

Preliminärt program för RVBR och Trans AM klubbens helg

Torsdag 8/8 The Fun Before The Run

Grillkväll på Bandit camp Uvboet för er som kommer på torsdagen.
Medtag det ni vill grilla och äta och dricka. Grillutrustning och kol finns på plats.

Fredag 9/8 River Valley Bandit Run, Monztabanan

08.00 -10.00 Anmälan och frukost till deltagarna
11.00 Starten av bandit run, då vi alla åker en slinga på c:a 3 mil
13.00 Serveras lunch till deltagarna och prisutdelning.
På kvällen blir det middag på Bandit camp för dom som har bokat

Lördag 10/8 Wheels Nationals, Älvdalens flygfält.

09.00 Bilutställning på Älvdalens flygfält med flyguppvisning och burnout tävling.
17.00 River Valley Run, den stora folkfest cruisingen genom Älvdalens byar.

Söndag 11/8 Frukost på Bandit Camp

08.00 Frukost för dom som har bokat och hemfärd

 

Lite om hur det brukar se ut på Bandit run

Torsdag, The Fun Before the Run

Eftersom eventet lockar långväga deltagare, de som åker längst har ca 70 mil enkel resa och kommer därför till Älvdalen redan på torsdagen. Självklart försöker vi så många som möjligt att bo på Bandit Camp som i år är på vandrarhemmet Uvboet som klubben har reserverat i sin helhet.

På torsdag kväll blir det därför gemensam grillkväll på vandrarhemmet där vi alla tar med oss egen mat att grilla och dryck att förtära, grillutrustning finns på plats. Vi uppmanar er som bor i närheten att också komma och göra oss sällskap på torsdag kväll, det brukar vara en trevlig tillställning där vi sitter ute till långt på natten och snackar, dricker ett par öl eller annat gott.

Fredag, Samling på Monztabanan tävlingar och körning

Fredagen som börjar med gemensam frukost på Monztabanan samlar Firebirds, lastbilar, polisbilar och ambulanser för att hylla den ikoniska filmen Smokey and the Bandit. Efter den gemensamma frukosten finns tid för mingel, spana in varandras ekipage innan hela gänger åker slinga på ca 3 mil i det imponerande landskapet i Älvdalen för att sedan återkomma till Monztabanan för att äta en lunch. Här blir det även prisutdelning för olika tävlingar som arrangerats under dagen.

Under eftermiddagen sker olika aktiviteter och vi avslutar dagen med en gemensam middag på Bandit Camp (Uvboets vandrarhem). Viktigt är att ni som vill delta bokar middagen i samband med bokningen av eventet. Kostnaden för frukost och lunch ingår i anmälningsavgifter, men inte middagen.

Lördag, Wheels Nationals på Älvdalens flygfält

För boende på Bandit Camp finns möjlighet till frukost som bokas och köpes via registreringen.

På lördag morgon beger vi oss till Älvdalens flygfält för att ställa upp våra bilar och lastbilar i en stor klubbfålla på bilträffen Wheels Nationals som lockar tusentals besökare. Gemensam avfärd från Bandit Camp sker på morgonen, det går även bra att åka dit själv se bara till att komma i tid för att få plats i fållan.

Efter lördagens utställning brukar de flesta av oss delta på den långa cruisingslingan som går runt allt byar för att återigen komma tillbaka till Älvdalen centrum. I centrum kan man passa på att ta en hamburgare eller liknande till middag. Personalen på Uvboets vandrarhem där vi har vår Bandit Camp brukar också grilla burgare och sälja utmed cruisingslingan som passerar där.

Söndag, Hemfärd för långväga gäster

Efter frukost för de som bor på Bandit Camp är det hemfärd för de långväga gästerna.

 

Program för Älvdalens Musik- och Motorfestival

Passa även på att delta i övriga aktiviteter som pågår under helgen på Musik- och motorfestivalen i Älvdalen.
För mer information besök https://www.musikomotor.se/