Bandit Run – Mer än en bilträff

 

Ifall du deltagit tidigare vet du vad det handlar om, men för er som inte varit med får ni här lite insyn om vad det handlar om. Det här är ingen vanlig bilträff, det här är ingen samling för endast gubbar. Det här är ett evenemang för hela familjen som pågår hela helgen.

Torsdag, Fun before the run

För de flesta av deltagarna startar helgen redan på torsdag med avfärd mot Älvdalen. Det arrangeras gemensamma körningar i kolonn från olika delar av landet. Dels för att öka gemenskapen, göra resan roligare men också som säkerhet ifall någon får problem längs vägen.
Många av oss använder dessutom traditionsenlig komradio (privatradio) på 27MHz AM-bandet kanal 19 så vi brukar hålla kontakt redan på vägen till Älvdalen.
Väl framme i Älvdalen på kvällen är det gemensam grillkväll. Eftersom vi numer arrenderar vandrarhemmet Uvboet, Åsens vandrarhem blir det vår naturliga samlingsplats. Här ställer ägarna av vandrarhemmet upp med grillar och vi tar själva med oss mat att grilla samt dryck. Bilden ovan är från torsdag kväll föregående år.

Borden för grillkvällen är uppställda intill den stora och fina poolen så medföljande barn (och vuxna) kan bada under uppsikt långt in på kvällen.
På torsdag kväll brukar det bli mycket snack och skratt och är ett mycket bra tillfälle att prata med de man känner men inte träffar så ofta, men också bilda nya bekantskaper.

Fredag, Bandit Run

Fredag morgon börjar gemensam avfärd till Monztabanan i Älvdalen där en fantastisk frukostbuffé serveras för att vi ska få en bra start på dagen. Här ställer vi upp våra ekipage och gör oss efter frukosten redo för att köra en tur genom Älvdalens vackra landskap hela vägen upp till toppen på den mäktiga Tränglestdammen där vi brukar ta en kort paus för att beundra utsikten och ta kort.

Eftersom det samma helg är Musik- och motorveckan i Älvdalen så är hela Älvdalen fylld av turister och motorentusiaster och därför blir det häftigt när vi kör vår långa kolonn genom centrrum med fullt av folk på gatorna.
Väl tillbaka på Monztabanan är det dags för gemensam lunch, mingel, tävlingar och prisutdelningar.

Visst vet ni att man kan vinna pris för bästa och mest tidsenliga klädsel?

För de som vill köra mer bil i Älvdalen passar det bra eftersom det brukar vara fullt med folk ute på byn och många entusiastfordon är ute.
På kvällen är det gemensam middag på Bandit camp, dvs Uvboets vandrarhem för de som bokat middag. Det brukar bli en helkväll tillsammans med god mat och medhavd dryck.

Lördag, Wheels Älvdalen

För oss som förbokat äter vi en gemensam frukost på vandrarhemmet innan det är dags att åka ner till flygfältet i Älvdalen för den stora Wheelsträffen. Här sätter vi upp den garanterat största och snyggaste klubbfållan.
Hela lördagen brukar spenderas på träffen där det finns mat och fika att köpa.
På träffen brukar det även vara olika uppvisningar, ex flygplan, monster-trucks eller annat roligt. Det arrangeras också en burnout-tävling som garanterat täcker området i rök mellan åt.

Lördag, Ladies day

Majoriteten av deldagarna på vårt evenemang har med sig “respektive” och i vissa fall även hela familjen med barn vilket vi naturligtvis tycket är jätteroligt. På lördagen kan det vara så att några av deltagarna inte vill spendera hela dagen på Wheelsträffen och då brukar det spontant ordnas en utflykt som har kommit att kallas “Ladies day”. Förra året genomfördes en gemensam resa (med vanlig bil) till Leksand för lite shopping.

Lördag, cruising

Då var vi framme vid lördag kväll, det är då den stora crusingen i Älvdalen sker. Det här är ingen vanlig crusing där man enbart snurrar runt i centrum. Här kör man en längre slinga genom de olika byarna runt om i Älvdalen vilket är en fantastisk upplevelse. Storslagen natur och boende längs sträckan som flyttat ut i trädgården och längs vägarna där de samlats med vänner och bekanta för att titta på oss som passerar, något som inte kan upplevas på många platser i landet.

Middag brukar vi äta ute på stan och efter vi kört cruisingslingan och kommit tillbaka till centrum igen.
För de som vill fortsätter kvällen i Älvdalen centrum, eller på Uvboets vandrarhem där man brukar ha med sig chips, god dryck och annat gott att äta på så vi kan sitta ute och samtala långt in på kvällskvisten.
Det är också så att den långa cruisingslingan går precis intill vandrarhemmet så det brukar vara bra drag på området.

Söndag, hemfärd

Sista dagen på plats för de långväga gästerna. Vi äter den förbokade frukosten på vandrarhemmet, säger tack och hej till vandrarhemmets ägare och till varandra innan vi påbörjar våra resor hem igen.

Har du läst så här långt inser du nog att det här är ett event att inte missa, ta med familjen och häng på i gemenskapen.

Läs mer och boka på https://banditrun.se